[et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module homebreadcrumbtext=”” hide_currentbreadcrumb=”off” computed_field_html_payload=”Lay-out

Home » » Standaard (header)

” admin_label=”Divi Breadcrumbs” _builder_version=”4.0.4″ fontsbreadcrumblinks_font=”|600|||||||” fontsbreadcrumblinks_text_color=”#022145″ global_colors_info=”{}” fontsbreadcrumblinks_text_color__hover_enabled=”on” fontsbreadcrumblinks_text_color__hover=”#0077ff”][/et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module]

“Pak die kans, volg het traineeship!”

Janneke Jager en Koen Oosters volgden na de afronding van hun BMH-opleiding het traineeship bij RAV Brabant Midden-West-Noord, waar zij nu nog steeds werken als Medisch Hulpverlener.

Koen: “Na mijn stages bij verschillende RAV’s wist ik het zeker: ik ga voor de ambulancezorg. Je werkplek én de patiënt wisselt continu: je komt bij mensen thuis, bij bedrijven, in de gevangenis, op straat… Na mijn de opleiding hoorde ik dat de RAV in Brabant als eerste en toen nog als enige een traineeship aanbood aan afgestudeerde BMH’ers. En ik wilde maar wat graag aan het werk!”

“Voor mij geldt eigenlijk hetzelfde” vult Janneke aan. “Het eerste jaar liep ik stage bij de ambulancedienst in Alkmaar. En in het derde en vierde jaar in Brabant, een ontzettend fijne leerperiode. Aan het eind van mijn studie werd ik gewezen op de vacature voor het traineeship. Ik trok de stoute schoenen aan en werd aangenomen! Je werkt snel toe naar zelfstandigheid, vanzelfsprekend onder nauwe begeleiding. Eerst voer je de handelingen uit ​samen met de ambulanceverpleegkundige, en daarna ga je het zelf doen.”

Koen: “Ik vind ook dat we vanaf dag één een eerlijke kans krijgen bij de RAV. Ook al was nog onbekend hoe de BMH zich zou ontwikkelen, de serieuze aanpak gaf vertrouwen in de toekomst. Ik heb heel veel geleerd tijdens het traineeship. De stages waren er echt om tips en tricks als aanvulling van de opleiding op te doen, om straks je voordeel mee te doen in je dagelijks werk op de ambulance.”

Janneke: “Ik doe het werk nu vier jaar en ik leer nog elke dag bij. In het begin was ik vooral gefocust op de patiënt, maar al snel kreeg ik meer oog voor de omgeving, familie, omstanders. Het is mooi om te ervaren dat ik blijf groeien en het werk me steeds makkelijker af gaat.”

Koen vult aan: “We bieden nog steeds jaarlijks stageplaatsen en traineeships aan. Inmiddels ben ik als praktijkopleider intensief betrokken bij de BMH-trainees. Mooi om nu zelf de nóg nieuwere generatie te begeleiden. Heel herkenbaar ook wat zij ervaren, want ik heb hetzelfde pad bewandeld. En als je twijfelt over het traineeship kan ik alleen maar volmondig zeggen: pak die kans!”