Onze materialen

Een ambulance is een ziekenhuis op wielen: alle hulpmiddelen die nodig zijn om een patiënt te helpen, zijn in de ambulance aanwezig. Wil je zien wat we allemaal aan boord hebben?

Onze ambulances

61 spoedambulances

De ambulance is uitgerust met ABS en antislipregeling, automatische sneeuwkettingen en luchtvering voor veilig en comfortabel vervoer onder alle omstandigheden. Ook hebben ze een elektrische brancard voor patiënten tot 317 kilo.

 

16 ambulances voor laag- en middencomplexe zorg

Deze ambulance ziet er hetzelfde uit als de spoedambulance, maar is voorzien van een basisuitrusting. We zetten deze in voor patiënten die tijdens het vervoer geen acute medische zorg nodig hebben. De nadruk ligt op comfort en persoonlijk contact.

 

 

10 Rapid Responders

Een solo-ambulance met alle apparatuur om acute spoedeisende hulp te verlenen; zoals een traumakoffer, defibrillator en zuurstof. De Rapid Responder kan geen patiënten vervoeren. Door de komst van de Rapid Responder worden patiënten nog sneller geholpen.

4 calamiteitenvoertuigen

Dit voertuig is ingericht voor hulp bij rampen en grote ongevallen met meer dan 20 slachtoffers. Het voertuig biedt plaats aan vier verpleegkundigen en twee chauffeurs. Bekijk de virtuele toer voor de inrichting.

 

 

Onze communicatiemiddelen

Om onze patiënten optimaal te kunnen helpen, moet onze communicatie vlekkeloos verlopen. Dat doen we met deze communicatiemiddelen en systemen.

AMPDS/ProQA 

Een geavanceerd systeem dat alle 112-meldingen in goede banen leidt. We weten hierdoor snel hoeveel spoed het heeft en welke hulp nodig is. Met AMPDS kunnen de mensen in de meldkamer de beller meteen uitgebreide instructies te geven – bijvoorbeeld voor het uitvoeren van (levensreddende) handelingen tot de ambulance er is.

GMS 

Ook de politie en de brandweer werken met dit meldkamersysteem – daardoor hebben we allemaal altijd dezelfde informatie en kunnen we snel met elkaar communiceren.

GIS

Dit zijn de uitgebreide geografische kaarten. Dankzij die kaarten is alle belangrijke informatie over de locatie en omgeving waar de patiënt is bekend en weten we, bijvoorbeeld, waar wegafsluitingen en omleidingen zijn.

C2000 

Dit is een landelijk communicatienetwerk. Het helpt hulpverleners om contact met elkaar te onderhouden tijdens de hulpverlening.

Communicatie met ziekenhuizen 

De centralist in de meldkamer legt contact met de spoedeisende hulp (SEH) van het ontvangende ziekenhuis. De coördinerend verpleegkundige in het ziekenhuis neemt de meldingen aan en zorgt voor de verdere afwikkeling. Vanuit de ambulance wordt een vooraankondiging verstuurd naar het ziekenhuis.

Zorgmail

Er wordt momenteel hard gewerkt om de informatiedeling met huisartsen te verbeteren. Door het gebruik van zorgmail kan dit digitaal plaatsvinden zodat de communicatie verbeterd wordt.

 

Calamiteitenvoertuig