1.  » 
  2. Leren bij ons
  3.  » Ambulanceverpleegkundige

Onze opleiding tot ambulanceverpleegkundige

Tijdens de opleiding HBO-V leerde je veel. Onder andere om op verschillende manieren te kijken en niet te blijven hangen bij standaarddiagnoses. Je ontwikkelde je tot een verpleegkundige die zoekt naar optimale zorg voor je patiënt. Je hebt wetenschappelijk inzicht én een klinische blik. Ook kun je complexe zorgprocessen coördineren en het overzicht houden. Met je diploma sta je sterk om door te stromen naar andere functies in de zorg.

We worden steeds ouder en wonen langer zelfstandig. Op latere leeftijd hebben we meer zorg nodig. Daardoor stijgt de vraag naar acute mobiele zorg en naar gespecialiseerd personeel. Daarom zijn wij, in samenwerking met Ambulancezorg Groningen, gestart met een interne opleiding voor afgestudeerde studenten HBO-V.

Je kunt verschillende keren per jaar beginnen met de opleiding tot ambulanceverpleegkundige. We zien het als een expeditie: een intensieve leerroute waarin we je helpen om competenties te ontwikkelen op weg naar je eindbestemming. In maximaal 18 maanden doorloop je een volledige opleiding waarbij we je klaarstomen om aan de slag te gaan als zelfstandig werkende ambulanceverpleegkundige. Je volgt lessen, wordt begeleid bij het praktijkleren en loopt stage op de zorgambulance en de meldkamer. Ook volg je diverse externe stages (spoedeisende hulp, IC/CCU, anesthesie, Meldkamer Ambulancezorg, psychiatrie, et cetera), om uitgebreid kennis op te doen in de acute zorg. Heb je al een of meer specialisaties? Dan hoef je die module(s) tijdens de opleiding niet te doorlopen en wordt de opleiding korter!

“Met je diploma ben je zelfstandig inzetbaar als ambulanceverpleegkundige en ben je verantwoordelijk voor het bieden van optimale ambulancezorg. Wij noemen dat: ambulancezorg vanuit het hart.”

Meer weten over de opleiding?

Lees de leaflets! Klik op de afbeelding om de tekst te vergroten.

     

Heb je vragen?

Neem dan contact met ons op: 085-044 22 00.

Ben je er klaar voor om met ons op reis te gaan?

Aanmelden voor de opleiding kan heel makkelijk. Klik op de button, vul je gegevens in en upload je motivatiebrief en cv.

Werving start weer in voorjaar 2023!

De selectieprocedure

Spreekt jouw sollicitatie ons aan? Lijk jij dé perfecte kandidaat voor onze opleiding te zijn? Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek. Hoe de totale sollicitatieprocedure verloopt, leggen we graag aan je uit.