Covid-jaarverslag

Als ons begin januari 2020 was verteld wat we in dat jaar allemaal zouden gaan meemaken, hadden we het waarschijnlijk niet geloofd. Want wat een bijzonder heftig jaar hebben wij achter de rug! Een jaar dat begon met een mysterieus virus in het verre Oosten, dat snel dichterbij kwam en ons eind februari bereikte. Vanaf dat moment stond de trein die Corona heet, niet meer stil. En veranderde alles wat we altijd gewend waren, zowel privé als zakelijk.

Het afgelopen jaar vroeg veel van ons allen, ook binnen onze organisatie: continu moeten schakelen en aanpassen, in onzekere omstandigheden leven en werken door de dreiging van dit onvoorspelbare virus. Het was zwaar voor al die mensen die in hun familie te maken kregen met de soms vergaande gevolgen van het virus. Sommige collega’s belandden zelf in het ziekenhuis, anderen ondervinden nog steeds de gevolgen van de besmetting.  En het vroeg veel van onze medewerkers op de meldkamer en de ambulance om dagelijks geconfronteerd te worden met de vele Covid-patiënten. Om positief te blijven en zo veilig mogelijk te werken, voor zichzelf, hun naasten en hun collega’s. En vooral om de best mogelijke zorg voor de patiënt te blijven leveren onder uitzonderlijke omstandigheden.

Iedereen bij onze RAV heeft zijn of haar steentje bijgedragen om het virus zo goed mogelijk het hoofd te bieden. Bijna 650 medewerkers en evenzoveel verhalen en ervaringen.  Daarom hebben we de afgelopen maanden een aantal van deze ervaringen verzameld. Het resultaat is onderstaand jaarverslag. Daarin vertelt een aantal collega’s hoe zij terugkijken op het afgelopen jaar: van de eerste patiënt in Nederland die wij vervoerden naar het ETZ, het optuigen en draaiende houden van de crisisorganisatie tot aan een blik op de toekomst. Alle belangrijke beslissingen, zowel landelijk als binnen onze organisatie, hebben we gebundeld in een tijdlijn.

De titel van ons jaarverslag 2020:

Dit staat symbool voor hoe we het afgelopen jaar beleefd hebben: voor het samen verdragen van de crisis, veroorzaakt door een overdraagbaar virus. En het staat ook voor ons dagelijks werk: het overdragen van onze patiënten binnen de zorgketen.

We hopen je met dit jaarverslag een goed beeld te geven van hoe wij 2020 hebben beleefd.

Benieuwd naar het jaarverslag?

Klik dan op deze link of op de afbeelding hieronder. Je kunt het online doorbladeren of een pdf downloaden.