1.  » 
  2. Werken bij ons
  3.  » 
  4. Onze mensen
  5.  » jeroen

Verpleegkundige laag- en middencomplexe ambulancezorg Jeroen

“Het geeft voldoening om iets wezenlijks voor mensen te kunnen betekenen”

Hallo, ik ben Jeroen. Ik ben verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg bij RAV Brabant Midden-West-Noord. 

Werken in ambulancezorg is dynamisch werk. Altijd anders. Altijd met mensen. En altijd de juiste zorg op de juiste plek. Met, en dat is uniek in de zorg, meer tijd voor de patiënt. 

Mijn dag begint met het controleren van de ambulance, onze rugzak, de hartmonitor en de materialen. Dan melden we ons bij de meldkamer. Wij verzorgen de planbare ambulanceritten en vervoeren laag- en middencomplexe patiënten en mensen met bijvoorbeeld een psychische aandoening. Gemiddeld tussen de vijf en acht ritten per dienst. Naast dat werk verzorgen we de ambulance, de materialen en onszelf: we volgen namelijk regelmatig scholingen en cursussen om bij te blijven en onze kennis op peil te houden. 

Het geeft mij voldoening om iets wezenlijks voor mensen te kunnen betekenen. En het is fantastisch om dat met sympathieke collega’s te kunnen doen. Na bijna 3 jaar op de zorgambulance ben ik in mei 2021 begonnen met de vervolgopleiding verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg. Deze intensieve opleiding heb ik inmiddels met goed gevolg afgerond aan de Academie voor Ambulancezorg in Harderwijk.

Hiermee is mijn takenpakket uitgebreid en kan ik nu ook patiënten aan de hartbewaking vervoeren, zelfstandig bepaalde medicatie in gang zetten en is er meer mogelijk bij het toedienen van pijnstilling.