Ambulanceverpleegkundige Christian

Soms maak je het verschil tussen leven en dood; dat is geen kleinigheid.  

Hallo! Ik ben Christian. Ik ben ambulanceverpleegkundige bij RAV Brabant Midden-West-Noord 

Mijn dag start met de controle van de ambulance en de inventaris. Is alles er? Werkt het? Daarna melden we ons bij de meldkamer en daarna bepaalt het ritten-aanbod hoe de dag er verder uit gaat zien. Dat is ook wel een van de charmes van het vak, dat je nooit weet hoe je dag eruit gaat zien. Behalve dan dat het buiten is. 

Die dynamiek van buiten de muren van een organisatie is uitdagend. In vaak hectische situaties wordt er een groot beroep gedaan op al je skills. Dat in goede banen leiden geeft veel voldoening. Maar wat mijn vak onvergelijkbaar mooi maakt is het werk dat ik voor een patiënt kan doen. Je kunt, in een relatief korte tijd, van grote betekenis zijn. Soms maak je zelfs het verschil tussen leven en dood. En dat is geen kleinigheid.  

Samen werken aan kwalitatief goede ambulancezorg. Dat draag ik niet licht. Niemand hier. We zijn er trots op om het goed te doen. Volgens de geldende normen, aan alle patiënten, en op de juiste plaats. Dat vraagt om toewijding. Met hart en ziel. Je kunnen verplaatsen in een patiënt en de zorg bieden die je zelf zou willen.  

Sowieso is dat inlevingsvermogen essentieel. Je staat midden in de maatschappij, komt in allerhande situaties terecht, met duizend-en-een verschillende mensen – die je allemaal wilt kunnen ‘lezen’, begrijpen en helpen. Dat is uitdagend. 

Wat ik heel prettig vind, is dat er voldoende loopbaanmogelijkheden zijn binnen de RAV. Naast mijn werk als ambulanceverpleegkundige ben ik ook nog docent. En ik combineer mijn werk met dat van MMT-verpleegkundige, op de traumahelikopter dus. Dit maakt het werk afwisselend en uitdagend.