Selectieprocedure medisch hulpverlener

Spreekt jouw sollicitatie ons aan? Lijk jij dé perfecte kandidaat voor onze opleiding te zijn? Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek. Het afleggen van een praktisch assessment hoort ook bij de procedure. Hoe de totale sollicitatieprocedure verloopt, leggen we graag aan je uit.

Het sollicitatiegesprek

Je hebt een gesprek met de selectiecommissie, waarbij leden van het management aanwezig zijn. Tijdens dit gesprek probeert de sollicitatiecommissie een goed beeld te krijgen van jou en van je drijfveren om als BMH bij onze RAV aan de slag te gaan.

Binnen een week na je eerste gesprek word je gebeld of we met jou verder gaan in de sollicitatieprocedure.

Het vervolg

Je doorloopt een aantal stappen:

  • Twee stagedagen op een ambulancepost van onze RAV. Over deze dagen ontvangen wij een evaluatie van je stagebegeleiders.
  • Assessment: via een Talent Motivatie Analyse leren we jou als persoon beter kennen. Hiermee krijgen we antwoorden op vragen zoals: waar liggen je kwaliteiten? En wat zijn je ontwikkelpunten? Welke stijl van communicatie vind je prettig? De kandidaten ervaren de uitkomst hiervan altijd als zeer herkenbaar. Ook toetsen we door middel van een capaciteitentest je vaardigheden en leervermogen. Het assessment wordt door een extern bureau uitgevoerd.
  • Medische aanstellingskeuring: hiermee testen we of je het werk van een BMH fysiek aankan. Hiervoor is het belangrijk dat je in een goede conditie bent.
  • Afsluitend selectiegesprek en arbeidsvoorwaardengesprek: in dit gesprek gaan we in op het gemaakte assessment, waarna wij bij een positief gesprek direct overgaan tot het bespreken van de arbeidsvoorwaarden.

Er zit geen vaste volgorde in de vervolgstappen. Bij elke stap kunnen we beslissen om niet met je verder te gaan op basis van een negatief resultaat. Of je kunt jezelf terugtrekken, als je bijvoorbeeld na de stagedag merkt dat het beroep van BMH toch niet bij je blijkt te passen.

Heb je alle onderdelen goed afgerond? We verwelkomen je graag als nieuwe collega! Want vanaf dag 1 ben je bij ons in dienst.