1.  » 
  2. Nieuws
  3.  » opleiding ambulancechauffeur

Start eigen opleiding tot ambulancechauffeur​

Vanochtend startte op onze opleidingslocatie in Uden de eerste groep met de interne opleiding tot ambulancechauffeur. En het is ook de eerste lesdag van alweer de vierde groep die de opleiding tot ambulanceverpleegkundige bij ons volgt.
In totaal 22 nieuwe collega’s zijn begonnen aan een nieuwe carrière binnen de ambulancezorg. Waar we de afgelopen twee jaar al ervaring hebben opgedaan met het opleiden van ambulanceverpleegkundigen, is de opleiding tot ambulancechauffeur nieuw voor ons.
 
De afgelopen periode hebben we dan ook veel energie gestoken in het opzetten van de opleiding die 7 maanden duurt. De leerlingen volgen lessen, worden begeleid bij het praktijkleren en lopen intern stage. Ook zijn er diverse externe stages (bij verpleeghuis, Meldkamer Ambulancezorg, psychiatrie, brandweer etc.), om uitgebreid kennis op te doen in de acute zorg.
 
 
Chris Bruggeman, manager Zorg over de start van de opleiding:
“Een woord van dank aan iedereen die het mogelijk heeft gemaakt dat we deze enthousiaste groep nieuwe medewerkers goed kunnen opleiden. Ik vind het mooi om te zien dat we als organisatie in staat zijn om de opleiding tot ambulancechauffeur in relatief korte tijd vorm te geven.”
We wensen alle nieuwe collega’s heel veel succes met hun opleiding!