1.  » 
  2. Leren bij ons
  3.  » 
  4. Opleiding Ambulancechauffeur
  5.  » Selectieprocedure opleiding ambulancechauffeur

Selectieprocedure opleiding ambulancechauffeur

Spreekt jouw sollicitatie ons aan? Lijk jij dé perfecte kandidaat voor onze opleiding te zijn? Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek. Het afleggen van een praktisch assessment hoort ook bij de procedure. Hoe de totale sollicitatieprocedure verloopt, leggen we graag aan je uit.

Het sollicitatiegesprek

Je hebt gesprekken met:
 De selectiecommissie, waarbij leden van het management aanwezig zijn.
 De adviescommissie bestaande uit toekomstige collega’s van het team waarin je komt te werken.
Tijdens deze gesprekken proberen de sollicitatiecommissies een goed beeld van jou te krijgen en van je drijfveren om als ambulancechauffeur bij onze RAV aan de slag te gaan.

Uitkomst selectiegesprek

Binnen een week na je eerste selectiegesprek word je gebeld of we met jou verder gaan in de sollicitatieprocedure.

Het vervolg

Je doorloopt een aantal stappen:

  • Eén stagedag op een ambulancepost van onze RAV. Over deze dag ontvangen wij een evaluatie van je stagebegeleiders (ambulancechauffeur en ambulanceverpleegkundige).
  • Rijvaardigheidstest: tijdens een dagdeel wordt je rijvaardigheid door onze instructeurs getest.
  • Assessment: via een assessment leren we jou als persoon beter kennen. Daardoor krijgen we antwoorden op vragen zoals: waar liggen je kwaliteiten en wat zijn je ontwikkelpunten? Welke stijl van communicatie vind je prettig? De kandidaten ervaren de uitkomst hiervan altijd als zeer herkenbaar. Ook toetsen we middels een capaciteitentest je vaardigheden en leervermogen. Het assessment wordt door een extern bureau uitgevoerd.
  • Medische keuring: door middel van deze keuring wordt getest of je het werk van een ambulancechauffeur fysiek aan kunt.
  • Laatste selectiegesprek en arbeidsvoorwaardengesprek

Er zit geen vaste volgorde in de vervolgstappen. Bij elke stap kunnen we beslissen om niet met je verder te gaan op basis van een negatief resultaat. Of je kunt jezelf terugtrekken, als je bijvoorbeeld na de stagedag merkt dat het beroep van ambulancechauffeur toch niet bij je blijkt te passen.

Heb je alle onderdelen goed afgerond? We verwelkomen je graag als nieuwe collega! Want vanaf dag 1 ben je bij ons in dienst.