1.  » 
  2. medewerkers
  3.  » EMS3

Deelname aan congres EMS – de voorbereidingen

Van 3 tot en met 6 mei is een team van onze RAV aanwezig op het EMS-congres in Schotland om mee te doen met de Europese Ambulancewedstrijden. Hoe zij op het wedstrijdpodium een plekje veroverd hebben, vertelt teamlid Pieternel.

“Begin 2019 organiseerde onze RAV voor de vierde keer de interne reanimatiecompetitie. Vanuit ambulancepost Waalwijk hebben we een team opgericht dat bestond uit Peter, Wouter, Sanne en ik; en twee begeleiders, Jolien en Lennert. Dat jaar wonnen we de interne reanimatiecompetitie en daarom mochten we onze RAV vertegenwoordigen bij de Reanimatie Competitie Ambulance tijdens het Venticare-congres. Daar zijn we heel netjes tweede geworden.  

In februari 2020 deden we opnieuw mee aan de interne reanimatiecompetitie. We namen het op tegen vijf andere teams, en ook dat jaar wonnen we! Dit keer met begeleider Mirjam. Omdat het de vijfde keer was dat de RAV een reanimatiecompetitie organiseerde, mocht de winnaar dat jaar voor één keer naar het buitenland.

Na onze aanmelding bij EMS werd bekend dat we ingeloot waren om mee te doen aan de wereldwijde wedstrijd op het congres! We zijn meteen aan de slag gegaan met verpleegkundig specialist Lennert en medisch manager Xavier om een trainingsplan op te gaan stellen. Helaas kwam Covid-19 ertussen en ging het congres twee jaar achter elkaar niet door. Gelukkig kunnen we dit jaar alsnog naar EMS.

We hebben de afgelopen jaren hard getraind met elkaar en een nauwe band opgebouwd zodat we goed op elkaar zijn ingespeeld. We hebben er heel erg veel zin in om aanwezig te zijn tijdens EMS. We willen onder begeleiding van Xavier en Lennert in Glasgow natuurlijk goed voor de dag komen. We zijn er trots op om RAV Brabant Midden-West-Noord daar te mogen vertegenwoordigen!”.

Houd de social mediakanalen van de RAV goed in de gaten: van 3 tot en met 6 mei plaatsen we regelmatig een impressie van onze deelname aan EMS.