[et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module homebreadcrumbtext=”” hide_currentbreadcrumb=”off” computed_field_html_payload=”Lay-out

Home » » Standaard

” admin_label=”Divi Breadcrumbs” _builder_version=”4.0.4″ fontsbreadcrumblinks_font=”|600|||||||” fontsbreadcrumblinks_text_color=”#022145″ fontsbreadcrumblinks_text_color__hover_enabled=”on” fontsbreadcrumblinks_text_color__hover=”#0077ff”][/et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module]

Ambulanceverpleegkundige Chiel eerste gevaccineerde

Vanmiddag om 14.00 uur ontving onze ambulanceverpleegkundige Chiel Baert zijn eerste vaccinatie tegen Corona in het Elisabeth-Tweesteden ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. Chiel is werkzaam op de ambulancepost gelegen naast het ziekenhuis.

Hij kreeg zijn vaccinatie tegelijk met vier medewerkers van de Intensive Care, de Spoedeisende Hulp en de COVID-afdeling van het ETZ.

Chiel zegt over zijn vaccinatie:

“Ik heb gekozen voor de vaccinatie omdat ik vind dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Gezond kritisch blijven mag maar we moeten af van ongezond wantrouwen op basis van fabels. Natuurlijk moet iedereen zijn eigen afweging maken om de vaccinatie te krijgen, maar ik hoop dat zoveel mogelijk collega’s mijn voorbeeld volgen. Ik heb het afgelopen jaar veel patiënten gezien die erg ziek waren. Dat heeft indruk gemaakt. Net als collega’s die super gezond en fit waren maar door besmetting met het coronavirus een flinke tik hebben gekregen. Het is voor iedereen beter om de kans op besmetting zo klein mogelijk houden. En dat kan door je te laten vaccineren. Voor mij weegt de minimale kans op bijwerkingen echt niet op tegen ziek worden door corona.”

Alle (zorg)ambulanceverpleegkundigen en (zorg)ambulancechauffeurs van de RAV Brabant Midden-West-Noord kunnen zich aanmelden om zich de komende tijd in het ziekenhuis laten vaccineren. Drie weken na de eerste vaccinatie volgt dan de tweede prik.

Beroepsgroepen werkzaam in de acute zorg die direct contact hebben met patiënten kunnen vanaf vandaag met voorrang worden gevaccineerd in de ziekenhuizen door heel het land. Vandaag is in Veghel ook de eerste vaccinatiestraat van de GGD officieel geopend.

Onderschrift: Chiel Baert krijgt de eerste vaccinatie (Bron: ETZ/Maria van der Heyden)