[et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module homebreadcrumbtext=”” hide_currentbreadcrumb=”off” computed_field_html_payload=”Lay-out

Home » » Standaard

” admin_label=”Divi Breadcrumbs” _builder_version=”4.0.4″ fontsbreadcrumblinks_font=”|600|||||||” fontsbreadcrumblinks_text_color=”#022145″ fontsbreadcrumblinks_text_color__hover_enabled=”on” fontsbreadcrumblinks_text_color__hover=”#0077ff”][/et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module]

Christian eerste gediplomeerde opleiding ambulanceverpleegkundige

Op 19 januari ontving onze collega Christian als eerste het diploma van onze interne opleiding tot ambulanceverpleegkundige. Daarna is hij meteen aan de slag gegaan op post Oss.
Christian: “Op 3 mei ben ik gestart met de opleiding tot ambulanceverpleegkundige bij het opleidingsinstituut van de RAV Brabant Midden-West-Noord. Omdat ik al een vervolgopleiding als IC-verpleegkundige en anesthesiemedewerker had afgerond, heb ik de verkorte opleiding tot ambulanceverpleegkundige gevolgd. Dat betekent minder praktijkuren, maar wel alle theorielessen volgen en als derde mee op de ambulance. Toen ik startte met de opleiding, zaten we midden in de eerste golf van Coronapandemie. Desondanks hebben we maar één les online gevolgd. Door ons als studenten aan de maatregelen te houden, konden we gelukkig toch op locatie les krijgen. Het was fijn dat iedereen meedenkend en flexibel is. De opleiding is echt maatwerk; iedereen heeft zijn eigen achtergrond, ervaring en tempo. Het was flink aanpoten want ik wilde de opleiding graag eind 2020 afronden. Dat vroeg om regie houden op mijn leerproces, laten zien dat je er écht voor gaat.
Wat ik het allerbelangrijkste vind binnen ons vak: wees open en eerlijk. Laat je collega weten hoe het met je gaat en leg uit waarom je op een bepaalde manier reageert. Bij de RAV is er ruimte om je kwetsbaar op te stellen. Doe je dat niet, dan kom je jezelf op termijn misschien tegen. Er zijn nu eenmaal situaties die veel indruk maken, onder andere door eigen ervaringen uit het verleden die je met mee draagt. Goed dat daar ook tijdens de opleiding oog voor is, en dat je soms even een stapje terug mag doen als dat nodig is, met het doel om verder te komen.”
Ik heb een fijne opleidingstijd gehad. Nu, acht maanden later ben ik klaar en inmiddels ook al een week zelfstandig aan het werk op de ambulance. Die eerste dag was best spannend, want tot dan toe had ik altijd iemand als back-up gehad. Het bevalt me prima! Heel prettig vind ik dat gevoel van samen werken op de ambulance, je moet het echt samen doen.
Meer weten over de opleiding? Klik hier.