Campagne werving verpleegkundig centralist

Jaarlijks worden ontzettend veel 112-meldingen afgehandeld door onze verpleegkundig centralisten. Omdat het aantal meldingen toeneemt, is het belangrijk dat de ambulancesector ook in de toekomst beschikt over voldoende centralisten.

De ambulancesector zet de komende periode daarom in op het genereren van meer bekendheid voor de functie van verpleegkundig centralist, met als ultiem doel het aantrekken van nieuwe collega’s. Sinds 18 oktober loopt er een landelijke campagne, gebaseerd op verhalen van verpleegkundig specialisten en vormgegeven in de huisstijl van ‘De mensen van de ambulance’.

Via de socials van Ambulancezorg Nederland wordt er elke week een campagnepost gedeeld.In november en december staan advertorials, in de vorm van een uitgebreid interview met een meldkamercentralist ambulancezorg, in de vakbladen Nursing en V&VN. De campagne loopt tot 23 januari 2023.

Naast deze landelijke campagne blijven we natuurlijk ook regionaal actief met arbeidsmarktcommunicatie. Dit doen we onder andere door het maken van nieuwe wervingsvideo’s en het inzetten van onze eigen social mediakanalen, met behulp van een groep enthousiaste collega’s!