[et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module homebreadcrumbtext=”” hide_currentbreadcrumb=”off” computed_field_html_payload=”Lay-out

Home » » Standaard (header)

” admin_label=”Divi Breadcrumbs” _builder_version=”4.16″ fontsbreadcrumblinks_font=”|600|||||||” fontsbreadcrumblinks_text_color=”#022145″ global_colors_info=”{}” fontsbreadcrumblinks_text_color__hover_enabled=”on” fontsbreadcrumblinks_text_color__hover=”#0077ff”][/et_pb_dcsbcm_divi_breadcrumbs_module]

Werken op de meldkamer

Dromen… durven… doen… Kom werken op de meldkamer ambulancezorg!

Droom jij van een baan met verantwoordelijkheid, waarbij jij het verschil kan maken voor de medemens in nood? Heb je een echt zorghart en durf jij het aan om het eerste aanspreekpunt te zijn bij 112-meldingen? Sta je sterk in je schoenen en durf je de regie te pakken? Zet dan die stap en solliciteer voor de functie van centralist op de meldkamer ambulancezorg!

De Meldkamer Ambulancezorg is het zenuwcentrum van onze organisatie. De MKA coördineert 24 uur per dag, 7 dagen in de week de medische hulpverlening in ons werkgebied. Dat doen we vanuit twee meldkamers, in Bergen op Zoom en ’s-Hertogenbosch. We delen de meldkamer met politie en brandweer. Daardoor kunnen we goed en snel samenwerken. Op de meldkamer werken centralisten. Zij handelen 112-meldingen af, en aanvragen voor patiëntenvervoer van onze ketenpartners, zoals huisartsen(posten), verloskundigen, ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen.

In feite is de centralist de allereerste hulpverlener die de beller aan de telefoon krijgt. Deze ‘aannamecentralist’ helpt de beller en zet alle benodigde hulp in gang. Of, als er geen medische urgentie is, volgt een doorverwijzing naar de huisarts of huisartsenpost. Maar aannamecentralisten doen meer: soms doen ze ook de ‘uitgifte’. Dat is het uitsturen van de ambulance(s) en hen de belangrijkste informatie geven over de patiënt. Ook zorgt de uitgiftecentralist ervoor dat er voldoende ambulances op strategische plaatsen in ons werkgebied staan.

Aan de slag als verpleegkundig centralist of 112-centralist

Op de meldkamer hebben we twee soorten aannamecentralisten:

  • verpleegkundig centralisten (met een diploma MBO-v of HBO-v);
  • 112-centralisten (met minimaal een MBO3-diploma en een zorg- of (para)medische achtergrond).

Wij zoeken collega’s voor beide functies om onze teams op de meldkamers in Bergen op Zoom en Den Bosch te versterken!  Verpleegkundig centralist of 112-centralist, het zijn twee prachtige, verantwoordelijke en ook afwisselende functies. Want het klinkt cliché, maar het is echt waar: geen dag is hetzelfde. Van tevoren weet je nooit wie je aan de telefoon krijgt, wat er aan de hand is en welke hulp precies nodig is. Het is aan jou om de juiste zorg in gang te zetten.

Alle informatie over beide functies lees je hieronder. Voordat je zelfstandig aan de slag kunt achter de meldkamertafel, volg je eerst nog een opleiding. Zorg jij voor de juiste papieren en competenties, dan zorgen (en betalen) wij voor jouw opleiding. We ontvangen je sollicitatiebrief graag en wie weet werk jij binnenkort wel op één van onze mooie Brabantse meldkamers!

Functie

Verpleegkundig centralist

VACATURE

Verpleegkundig centralist

FUNCTIE

112-centralist

VACATURE

112-centralist

Onze meldkamer in Bergen op Zoom

De gemeenschappelijke meldkamer in Bergen op Zoom is gehuisvest in het politiebureau, een hypermodern gebouw van pas drie jaar oud. De  meldkamer in Bergen op Zoom is het resultaat van een samenvoeging van de oude meldkamers in Middelburg en Tilburg. Met ruim 220 medewerkers zet het team van de meldkamer zich in om ongeveer 1,4 miljoen inwoners te bedienen in de regio’s Midden- en West-Brabant en Zeeland.

Onze meldkamer in Den Bosch

De gemeenschappelijke meldkamer Oost-Brabant in Den Bosch is gehuisvest in een markant rond gebouw. Het is in mei 2019 opnieuw in gebruik genomen na een grote verbouwing in verband met de samenvoeging van de meldkamers in Den Bosch en Eindhoven. In het gebouw werken de ambulancezorg, brandweer en politie samen om alle 112-meldingen uit de regio’s Brabant-Zuidoost en Brabant-Noord te behandelen.