1. Home
 2.  » 
 3. Wat we doen
 4.  » 
 5. Team Ambulance
 6.  » Informatie voor scholen

Team Ambulance op school

We vinden het belangrijk dat kinderen al in een vroeg stadium vertrouwd raken met de ambulance en 112. Daarom is er speciaal voor basisschoolleerlingen: Team Ambulance. Hiervoor hebben we een lespakket samengesteld. Voor zowel onder- als bovenbouw is materiaal op maat gemaakt. Zo kan ons promotieteam samen met de oudere leerlingen al wat dieper ingaan op zaken als ongeoorloofd 112 bellen en agressie tegen ambulancepersoneel.

Een les duurt één uur en begint met een filmpje, waarna de leerlingen worden meegenomen in de wereld van de ambulancezorg. Daarna brengt de groep een bezoekje aan de ambulance. De leerlingen mogen het uitgedeelde lesmateriaal natuurlijk houden. En in de klas blijft een poster achter waarop het hele proces van 112 bellen tot aan het ziekenhuis makkelijk wordt uitgelegd. De les is dan ook prima te combineren met bestaande activiteiten op uw school, zoals themaweken rondom het menselijk lichaam, veiligheid, ziekte & gezondheid en verkeer.

Team Ambulance op bezoek bij jouw basisschool?

Dat kan door het contactformulier in te vullen. We nemen naar aanleiding van jouw verzoek contact op om samen een geschikte datum te vinden voor een bezoek. Het bezoek van Team Ambulance is gratis. De bezoeken vinden altijd plaats in de ochtend; we bezoeken dan twee groepen van maximaal 30 kinderen. Ons advies is om de groep met de jongste kinderen als eerste te laten bezoeken.

 

Team Ambulance

Ja, ik wil een bezoek van Team Ambulance
op mijn school!

Vul jouw gegevens hieronder in. Wij nemen dan contact op.  /  leerlingen

  maar
  is ook prima!

  Downloaden lesmateriaal

  Wilt u geen bezoek van ons promotieteam, maar zelf in de klas aan de slag met het lesmateriaal? Dat kan natuurlijk ook. U kunt ze hieronder downloaden

  1. lesboek
  2. werkblad onderbouw
  3. werkblad bovenbouw
  4. poster
  5. handleiding leerkracht onderbouw
  6. handleiding leerkracht bovenbouw
  7. animatiefilmpje (link naar Youtube)