Meldkamercentralist

Ingangsdatum: je kunt het hele jaar door starten met de opleiding
Locatie: meldkamers Bergen op Zoom en Den Bosch
Aantal uren: parttime / fulltime (het eerste jaar minimaal 32 uur)

Werken op de meldkamer ambulancezorg

De Regionale Ambulance Voorziening (RAV) zorgt voor spoedeisende hulp in de regio. Meldkamercentralisten en ambulancehulpverleners werken strak samen om de juiste zorg te verlenen, wat de situatie ook is. Centralisten op de meldkamer zijn de eerste schakel. De hele dag door zorgen ze dat de juiste medische hulp wordt ingeschat, geven zij meldersinstructies en zorgen ze ervoor dat de ambulance op tijd ter plaatse is, met de spoed die daarbij past. Voor een patiënt in levensgevaar is dat binnen enkele minuten. Als centralist ben je een spin in het web die snel kan schakelen in een dynamische omgeving.

Iedereen met hart voor de zorg kan instromen

Op de meldkamer werken verschillende soorten centralisten. Welke functie bij jou past, is afhankelijk van je opleiding en ervaring in de zorg. Ervaring in de spoedeisende zorg komt uiteraard goed van pas. Maar ook met een MBO-zorgopleiding niveau 3 kun je solliciteren. Afhankelijk van je ervaring begin je met een opleidingstraject op maat, dit duurt drie tot vijf maanden. Verpleegkundigen volgen een opleiding tot verpleegkundig centralist (duur 7-8 maanden).

Veel van de kennis en vaardigheden die je nodig hebt, ontwikkel je in on the job! Door actief aan de slag te gaan, leer je de fijne kneepjes van het vak en bouw je specifieke systeemkennis op. Om je hierin te ondersteunen, volg je de cursus AMPDS/ProQA. Deze training is onmisbaar om triage professioneel en efficiënt uit te voeren. Hiernaast kun je bij ons een opleiding volgen via de  Academie voor Ambulancezorg (AvA) . Deze sluiten naadloos aan op de uitdagingen en behoeften binnen het vakgebied, zodat je altijd voorbereid bent op de volgende stap in jouw carrière!

Verpleegkundig centralist
Je hebt een opleiding verpleegkundige niveau 4/5 + geldige BIG-registratie.

112 centralist
Je hebt een zorg- of (para)medische achtergrond op minimaal niveau MBO3.

Wat verwachten we van jou?

Als meldkamercentralist kun je echt het verschil maken. In chaotische situaties zorg jij voor de juiste medische hulp en stuur je collega’s aan met heldere informatie. De hele dag door krijg je te maken met situaties die soms in een paar seconden veranderen.

  • In een hectische omgeving kun jij prima werken en snel beslissingen nemen. 
  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en bent empathisch van karakter.
  • Je volgt een noodzakelijke opleiding, afhankelijk van je niveau en functie.
  • Je kunt goed overweg met mensen en verschillende ICT-systemen.
  • Typen doe je blind.
  • Je communiceert uitstekend en overtuigend, zowel mondeling als schriftelijk.

Werk vanuit het hart

Jij maakt het verschil wanneer het erop aankomt. In de ambulancezorg red je levens, verlicht je pijn en breng je rust op momenten die er toe doen. Als elke seconde telt, sta je klaar met je kennis en ervaring. Je schakelt snel met collega’s en andere hulpdiensten, en zelf onder druk maak je de juiste beslissingen. Jouw team handelt snel en doortastend, jullie helpen slachtoffers direct. Je voelt wat je werk betekent. Je werkt vanuit het hart.

Meer informatie

Meer weten over werken in de meldkamer? Neem contact op met Team Recruitment: rav.hr@ravbrabantmwn.nl.

Jij bent de eerste schakel

Wie er ook belt voor acute medische hulp, jij leidt alles in goede banen. Je bepaalt de spoed, coördineert de juiste hulp en begeleidt de melder tot de ambulance arriveert.

Meer informatie

Neem contact op met Team Recruitment: rav.hr@ravbrabantmwn.nl.