1.  » Veel gestelde vragen LMC

Veel gestelde vragen laag- en middencomplexe ambulancezorg

Algemeen

 

Wat als ik niet aan de functie-eisen voldoe? Dan kunnen we je sollicitatie helaas niet in behandeling nemen.
Ik wil graag een keer een dagje meekijken op de ambulance voordat ik solliciteer, kan dat? Stagelopen is onderdeel van het selectiegesprek. Op overige verzoeken kunnen wij helaas niet ingaan.
Ik heb geen klinische ervaring of ervaring met verpleegtechnische handelingen?   Helaas kom je dan niet in aanmerking van deze functie. 
Ik heb wel ervaring met verpleegtechnische handelingen, maar niet recent?  Ervaring met verpleegtechnische handelingen moet recent en up to date zijn. Ophalen is geen optie. Het betreft o.a. infuus prikken, toedienen medicatie en ritmebewaking. 
Ik ben verzorgende IG, kan ik dan aan de slag als verpleegkundige laag- en middencomplexe ambulancezorg?  Voor de functie van verpleegkundige kom je hier niet voor in aanmerking. Eventueel wel als chauffeur, mits je rijbewijs C1 hebt. 
Kan ik ook aan de slag als ZZP’er? Dat is helaas niet mogelijk. Je komt namelijk in dienst bij de RAV.
Hoe ziet een dienstrooster eruit?   Onze ambulances rijden zeven dagen per week; ook op zon- en feestdagen. Er zijn dag- en late diensten. De dagdiensten starten tussen 7 en 9 uur. De late diensten rond 15.00 uur.  
Hoe vaak moet ik in het weekend werken?  Op de ambulances voor laag- en midden complexe ambulancezorg zijn er veel meer diensten doordeweeks zijn dan in het weekend. De verhouding is per elke 4-6 weken gemiddeld 1 weekenddienst.  
Moet ik dan ook ’s nachts werken?  Vooralsnog is er geen nachtelijk vervoer omdat er momenteel weinig overplaatsingen in de nacht plaatsvinden. Maar dat zou in de toekomst anders kunnen zijn 
Kan ik ook alleen doordeweeks werken?  Nee dat kan niet. Het is in deze functie belangrijk om flexibel te zijn: in feite moet je zeven dagen per week, ongeacht het tijdstip, beschikbaar zijn om diensten te draaien. 
Is parttime werken mogelijk?   Dat is mogelijk. Het minimaal aantal uren is 24 uur per week.  
Kan ik ook op andere locaties dan Tilburg of Den Bosch werken? 
Ons team van verpleegkundigen en chauffeurs laag- en midden complex vervoer heeft twee posten in ons werkgebied: in ’s-Hertogenbosch en (op korte termijn) in Tilburg. Je uitvalsbasis wordt dus een van deze twee locaties.  
Ik woon wat verder weg. Krijg ik dan ook reiskosten? 
Ja, een vergoeding voor woon-werkverkeer is onderdeel van onze uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden. Je leest er meer over op arbeidsvoorwaarden | RAV Brabant Midden-West-Noord (ravbrabantmwn.nl) 
Is een EHBO-diploma (Rode of Oranje Kruis) verplicht?  
Ja, dit is een functie-eis.  Een BHV certificaat volstaat niet.  

 

Chauffeur laag- en middencomplexe ambulancezorg

 

Volstaat een ander rijbewijs dan C of C1 ook?  Het reglement rijbewijzen schrijft voor dat voor het besturen van een ambulance een rijbewijs C of C1 nodig is. Onze ambulances wegen door de inrichting meer dan 3500 kg.
Vergoeden jullie de kosten voor het behalen van een rijbewijs? Nee2, deze kosten vergoeden wij niet. Het kunnen voldoen aan de functie-eisen is een eigen verantwoordelijkheid waarbij de kosten voor het rijbewijs bij de chauffeur liggen.
Is een EHBO-diploma (Rode of Oranje Kruis) verplicht?  
Ja, dit is een functie-eis.  Een BHVcertificaat volstaat niet.