1.  » 
  2. Nieuws
  3.  » Stand van zaken Team Ambulance

Team Ambulance en Corona

In 2016 startte we met Team Ambulance. Dit project biedt leerlingen van de basisschool op een laagdrempelige manier informatie over ambulancehulpverlening. Daarvoor ontwikkelden we speciaal lesmateriaal in de vorm van een lesboek, werkbladen en een animatiefilmpje. Het bezoek aan de school vindt plaats met een kleurrijke, in het thema bestickerde ambulance. Een groep enthousiaste medewerkers verzorgt deze bezoeken op vrijwillige basis.

Naast de scholen bezoekt Team Ambulance diverse evenementen voor kinderen. Inmiddels is Team Ambulance dan ook een bekend fenomeen geworden in de regio en ver daarbuiten. Wist je dat ons animatiefilmpje inmiddels meer dan 850.000 keer bekeken is?!

Van 2016 tot 2020 hebben we heel veel kinderen uitleg kunnen geven over de ambulance en 112. Helaas gooide Corona roet in het eten: de afgelopen twee jaar was het door de sluiting van de scholen en de geldende maatregelen maar af en toe mogelijk om een bezoek te brengen aan de basisscholen. Nu, aan het begin van 2022 hebben we helaas opnieuw te kampen met een lockdown. Toch hopen we binnenkort weer met de promotieambulance op pad te mogen gaan. Scholen kunnen zich alvast aanmelden voor een bezoek via www.teamambulance.nl. Zodra het weer kan, nemen we contact op voor het maken van een afspraak!