Werken in Nederland

Verkeersbod wijst richting vacatures ambulanceverpleegkundige en verpleegkundig centralist

De RAV Brabant Midden-West-Noord is ook een aantrekkelijke werkgever voor verpleegkundigen die over de grens wonen. Dit komt door het hoge niveau van de Nederlandse ambulancezorg, de uitgebreide opleiding- en trainingsmogelijkheden, zelfstandigheid in het werk en goede arbeidsvoorwaarden. Bij onze RAV werken inmiddels diverse collega’s uit België en Duitsland.

"Ik krijg veel voldoening van werken in Nederland": ervaringen van een Belgische ambulanceverpleegkundige

Onze collega Tom woont in Antwerpen en werkt al sinds enkele jaren bij onze RAV. Hij vertelt graag over zijn ervaringen.

Werken in Nederland

Woon je in België of Duitsland en wil je bij onze RAV komen werken? Dan zijn de volgende aandachtspunten van belang:

  • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk, is essentieel.
  • Je moet in het bezit zijn van een BIG-registratie.
  • Je moet een CZO-diplomavergelijking van je buitenlandse diploma kunnen overleggen. Hoe dit werkt, lees je op de website van CZO
  • Er moeten administratieve zaken worden geregeld, zoals het afsluiten van een ziektekostenverzekering en het aanvragen van een burgerservicenummer. De RAV biedt hierbij natuurlijk ondersteuning, met een administratiekantoor dat speciaal gericht is op grensarbeiders. 

Solliciteren

Enthousiast geworden om bij onze RAV aan de slag te gaan als ambulanceverpleegkundige of verpleegkundig centralist? Lees meer over onze sollicitatieprocedure en vacatures.
We zien je sollicitatie met belangstelling tegemoet!