Administratief medewerker wagenparkbeheer

Ingangsdatum: In overleg
Sluitingsdatum: 01-03-2019
Locatie: Den Bosch

De Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Brabant-Midden-West-Noord levert dagelijks hoogwaardige acute en niet-acute ambulancezorg voor 43 gemeenten in haar verzorgingsgebied. Met 2 meldkamers, circa 600 medewerkers en meer dan 110.000 ambulanceritten per jaar behoort onze RAV tot de grootste van Nederland.

Wij zijn voor ons bedrijfsbureau op zoek naar

 

2 administratief medewerkers wagenparkbeheer

 16-20 uur per week, standplaats ‘s-Hertogenbosch

Het betreft een fulltime duofunctie, onderlinge urenverdeling in overleg.

 

Het takenpakket:

Als administratief medewerker wagenparkbeheer heb je samen met de wagenparkbeheerders als doel het rijdend materiaal van onze RAV zo efficiënt mogelijk inzetbaar te houden. Je verricht administratieve werkzaamheden voor het gehele wagenparkbeheer, zoals onder andere het invoeren en controleren van facturen wagenpark, verzekeringen en brandstof. Je voert controles uit aan de hand van uitgevoerde werkzaamheden, aanbestedingscontracten of overige prijsafspraken. Je biedt administratieve ondersteuning bij de aankoop van voertuigen en maakt de administratieve behandeling van schades in orde. Ook genereer je rapportages voor het management. Je behandelt vragen vanuit onze organisatie, maar hebt ook contact met leveranciers.

 

Daarnaast ben je overkoepelend verantwoordelijk voor de inrichting van de contractenmodule en ondersteun je de contracteigenaren met het up-to-date houden van de contracten in het systeem.

Tevens verricht je algemeen ondersteunende administratieve werkzaamheden ten behoeve van het inkoopproces van de gehele RAV Brabant Midden West Noord.

 

Er wordt van je verwacht dat je een zelfstandig werkende aanpakker bent, met oog voor detail.

Wij vragen:

  • een relevante afgeronde MBO opleiding niveau 4;
  • minimaal twee jaar aantoonbare ervaring in soortgelijk werk is een must;
  • goede kennis en veel affiniteit met diverse automatiseringsprogramma’s waaronder kantoorautomatiseringssoftware o.a. Word, Excel, Outlook, TopDesk, Inconto en Autodisk (autolease programma autodisk);
  • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
  • belangrijke competenties zijn: maximale accuratesse, systematisch werken, samenwerken, klantgericht en resultaatgericht.

Wij bieden:

  • een salaris van minimaal € 1.748,- en maximaal € 2.665,- bruto per maand, afhankelijk van ervaring en opleiding (sector-cao Ambulancezorg bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week);
  • een goed arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere een eindejaarsuitkering, studiefaciliteiten, een tegemoetkoming reiskosten woon/werkverkeer en een werkgeversbijdrage bedrijfsfitness.

Enthousiast geworden over deze afwisselende en uitdagende baan?

Dan ontvangen wij graag je sollicitatie met motivatie en curriculum vitae voor 1 maart 2019. Reageren kan via de knop 'Solliciteren'.

Meer informatie?

Neem dan contact op met mevrouw M. Mast, teammanager bedrijfsbureau, bereikbaar op telefoonnummer 06-53363144.

Voor meer informatie over de selectieprocedure, kan er contact worden opgenomen met Tessa Cockx of Mandy van Beurden, HR-medewerkers, bereikbaar op telefoonnummer 085-0442135.

De eerste gesprekken vinden plaats op 18 maart 2019 op onze locatie Den Bosch.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Solliciteren