Wagenpark

Ons wagenpark bestaat uit 54 spoedambulances en 6 zorgambulances van het merk Mercedes Benz Sprinter 319 cdi. Daarnaast hebben we 7 Rapid Resonders (Nissan Qashqai en VW Touran).

Spoedambulance: onze RAV heeft de Emergency-uitvoering aangeschaft, speciaal ontwikkeld voor hulpdiensten. De ambulances zijn, naast ABS en antislipregeling, extra uitgerust met automatische sneeuwkettingen en luchtvering voor veilig en comfortabel vervoer onder alle omstandigheden. De ambulances hebben een Stryker brancard aan boord, geschikt voor patiënten tot 210 kilogram. Voor het vervoer van patiënten boven dat gewicht zetten we een zorgambulance in.

Zorgambulance: De zorgambulance is uiterlijk identiek aan de spoedambulance maar heeft een basisuitrusting aan boord. Deze ambulance zetten we in voor patiënten die tijdens vervoer geen acute medische zorg nodig hebben. In geval van nood is wel een AED beschikbaar. Alle zorgambulances beschikken over een elektrisch brancardsysteem. Hiermee kunnen patiënten tot 317 kilogram veilig worden vervoerd.

 zorgambulance

Rapid Responder: Deze soloambulance is uitgerust met alle benodigde apparatuur om acute spoedeisende hulp te verlenen, zoals een traumakoffer, defibrillator en zuurstof. Het verschil met een ambulance is dat er geen patiënten mee vervoerd kunnen worden en dat er alleen een verpleegkundige aan boord is. De Rapid Responder rukt steeds vaker uit en staat vaak op een strategische plek in het werkgebied. Door de komst van de Rapid Responder worden patiënten nog sneller geholpen. Lees meer over de Rapid Responder>

rapid responder