SOS Toegang

  

Geef de ambulance direct toegang tot uw terrein met SOS Toegang

Snelheid en ambulancezorg gaan hand in hand. Het kan het verschil uitmaken tussen leven en dood voor uw bewoners, medewerkers of gasten. Zorgt u er ook voor dat uw beveiligde toegangspoorten geen hindernis vormen voor onze ambulance op weg naar de patiënt? Maak de toegang tot uw terrein toegankelijk. Doe mee aan SOS Toegang!

Wat is SOS Toegang?

SOS Toegang neemt u een belangrijke zorg uit handen: het geeft de ambulance snel zelf toegang tot uw terrein. Dit unieke systeem opent elke aangesloten elektrische afsluiting: rolluiken en -deuren, slagbomen en pollers (verzinkbare paal). Dat betekent dat ambulances nooit meer voor een dichte deur of slagboom staan. Iedereen kan zich hierop aansluiten. SOS Toegang wordt door bijna alle ambulancediensten in Nederland gebruikt. Daardoor heeft élke ambulance, uit uw eigen regio maar ook uit andere regio’s die toevallig passeren of opgeroepen zijn door de meldkamer, vrije toegang tot uw terrein. Hierdoor zijn wij veel sneller bij een slachtoffer of patiënt, wat de kans op overleven of herstel aanzienlijk vergroot.

Hoe werkt het systeem?

In al onze ambulances is een beveiligde zender ingebouwd. Meld u zich aan voor SOS Toegang, dan wordt op uw afsluiting(en) een ontvanger geplaatst. De ambulancebemanning ziet op het navigatiesysteem in de ambulance de code van uw afsluiting. Deze code is alleen zichtbaar in het navigatiesysteem van de ambulance en niet op welk ander navigatiesysteem dan ook. Met één klik op het navigatiescherm gaat de afsluiting open, zowel bij in- als uitrijden. De toegang sluit zich automatisch zodra de ambulance gepasseerd is. Het systeem is op alle bestaande electronische afsluitingen toepasbaar en heeft geen invloed op de huidige werking. Ook niet als uw systeem over radiografische bediening beschikt.

Hoe is een aansluiting op SOS Toegang herkenbaar?

Elk afsluitsysteem dat is aangesloten op SOS Toegang is voorzien van een sticker en daarmee herkenbaar. Daarnaast is iedere aansluiting verwerkt in het navigatiesysteem in alle hulpverleningsvoertuigen van ambulancediensten.

Wat kost een aansluiting?

Kijk voor actuele prijzen voor deelname aan SOS Toegang op www.sostoegang.nl 

U heeft al een ingebouwde ontvanger?

Als u over een toegang beschikt waarbij de ambulancebemanning met een handzender uw toegangspoort opent, dan ondersteunen we dit nog tot 1 januari 2020. Het is dan niet mogelijk dat ambulances uit een andere regio (die niet over de handzenders beschikken) vrije toegang tot uw terrein hebben.

Meer weten of aanmelden?

Neem dan contact op met SOS Toegang of kijk op www.sostoegang.nl.  

Direct naar...