Team RAV Brabant Midden-West-Noord doneert gewonnen geldbedrag aan Stichting Hartekind

maandag 09 juli 2018

Op 6 juni vonden tijdens de Venticarebeurs in Utrecht de jaarlijkse landelijke reanimatiewedstrijden plaats. Een wedstrijdteam van de RAV Brabant Midden-West-Noord won de eerste prijs in de categorie kinderreanimatie. Het team doneert het gewonnen geldbedrag van duizend euro aan Stichting Hartekind.

Onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen blijft nodig

De stichting werd vertegenwoordigd door Myrthe Janssen uit Uden. Myrthe is moeder van Hartekind Thijmen en als vrijwilliger verbonden aan de Stichting Hartekind. Zij is erg blij met de donatie: "Nog geen 50 jaar geleden overleden bijna alle kinderen met een aangeboren hartafwijking en werd maar een heel klein percentage volwassen. Door betere behandelmogelijkheden wordt tegenwoordig meer dan 90% van alle kinderen met een aangeboren hartafwijking volwassen. Maar voordat kinderen met een aangeboren hartafwijking een normaal en gezond leven kunnen leiden, is er nog veel werk te verzetten. De artsen moeten complicaties, restafwijkingen, hartritmestoornissen, hartfalen, hersenschade en ontwikkelingsproblemen veel beter leren begrijpen, behandelen en voorkomen. Daarvoor is onderzoek nodig.”

Stichting Hartekind is in 2008 opgericht door ouders vanuit de patiëntenvereniging aangeboren hartafwijkingen om dit levensbelangrijk onderzoek te financieren. De website van Stichting Hartekind is te bereiken via www.aangeborenhartafwijking.nl.

Door competitie nog betere zorg voor patiënt 

Manager Jos Huisman is erg trots op zijn team dat het opnam tegen vier academische ziekenhuizen: “Ons team heeft een topprestatie geleverd tijdens de Nederlandse reanimatiewedstrijden. Zij hebben vele uren in eigen tijd getraind om dit mooie resultaat te behalen. Dit soort wedstrijden en de goede voorbereiding zorgen voor een kwaliteitsverbetering van de zorg die wij op straat leveren. De veiligheid van de patiënt en de overlevingskans verbeteren hiermee. Daar is het ons om te doen.”