RAV vervult grote wens van Emma en Jente: mee met de ambulance

dinsdag 05 januari 2016

Afgelopen zomer startte het Bravis ziekenhuis, locatie Roosendaal, met de bouw van een centrale garderobe. Hoge stofschotten in de hal verborgen de bouwplaats. Patiënten en bezoekers konden hierop een wens achterlaten. Op dinsdag 29 december werden de wensen vervuld van Emma Lazeroms (9) en Jente Vergouwen (14).

Emma ziet voor zichzelf een toekomst op de dierenambulance en Jente heeft een carrière voor ogen als ambulanceverpleegkundige. Hun grote wens? Logisch: een keer meerijden met de ambulance! De RAV Brabant Midden-West-Noord werkte daar natuurlijk graag aan mee.

Ambulancechauffeur Corné Koolen en ambulanceverpleegkundige Cas van der Putten van de post in Roosendaal parkeerden die middag hun ambulance bij de Spoedeisende Hulp. Zij lieten uitgebreid aan Emma en Jente en hun familie zien welke apparatuur de ambulance aan boord heeft, hoe dat werkt en wat zij doen onderweg naar de patiënt, bij de patiënt en op weg naar het ziekenhuis. Hoogtepunt was natuurlijk een rondrit in de omgeving van het ziekenhuis.

Op de foto vlnr: Chauffeur Corné Koolen, Jente Vergouwen, Emma Lazeroms en ambulanceverpleegkundige Cas van der Putten.