RAV aanwezig bij Brandweerdag Roosendaal

dinsdag 16 april 2013

RAV aanwezig bij Brandweerdag Roosendaal


Afgelopen zaterdag 13 april vond de jaarlijkse doedag voor kinderen plaats bij de brandweerkazerne in Roosendaal. Roparunteam ’t Lopend Vuurke van Brandweer Midden- en West-Brabant is de organisator van dit evenement. Er was voor kinderen heel veel te beleven, zoals een spelletjescircuit en het blussen van kleine brandjes. Natuurlijk was de RAV ook vertegenwoordigd met een ambulanceteam.

Vincent van der Made, ambulancechauffeur van post Roosendaal, vertelt hierover: “Het was een groot succes. We kregen van de brandweer en van bezoekers veel complimenten, bijvoorbeeld dat we zo goed voorbereid waren. Ik schat dat er zo’n 500 kinderen waren, misschien nog wel meer. De brandweer deelde goodiebags uit aan de kinderen die het circuit hadden afgelegd. In het tasje zaten leuke spulletjes en een diploma. Natuurlijk ontvingen alle kinderen ook onze Je bent een Kanjer-medaille!

Mijn dochter Lieke van 11 jaar hielp de hele dag mee. Veel kinderen vonden het toch wel heel erg spannend, zo’n ambulance. Dat Lieke ook in de ambulance stond met een gele jas aan, maakte de drempel voor andere kinderen wel wat lager. Al met al hebben we een goede indruk achtergelaten.”

RAV doedag

De opbrengst van de dag gaat naar Stichting Roparun. Deze stichting steunt goede doelen die de leefomstandigheden van kinderen en volwassenen met kanker proberen te verbeteren.