Landelijke campagne "De mensen van de ambulance" gestart

woensdag 12 maart 2014

Op dinsdag 11 maart 2014 lanceerde minister Schippers van VWS de driejarige landelijke voorlichtingscampagne ‘De mensen van de ambulance’. Dit deed zij door een campagnesticker te plakken op een ambulance, temidden van een groep ambulancehulpverleners. Ook onze ambulances rijden rond met deze sticker om aandacht te vragen voor de campagne.

Er was veel aandacht vanuit de landelijke en regionale media. Omroep Brabant besteedde ook de hele dag door aandacht aan ambulancezorg. Journalist Koen Wijn reed mee op de ambulance met verpleegkundige Janny Koeman en chauffeur Edwin Ham van post Ulvenhout. De radiofragmenten die live werden uitgezonden, zijn terug te luisteren op: de website van Omroep Brabant.

Doel van de campagne

Met de campagne wil de ambulancesector het grote publiek beter informeren over ambulancezorg, zodat mensen meer begrip krijgen voor de werkwijze van ambulancehulpverleners. Voor de campagne is een website gelanceerd: www.demensenvandeambulance.nl. Op deze website is veel informatie te vinden over ambulancezorg, verdeeld over drie thema’s:: ‘als je 112 belt’, ‘in het verkeer’ en ‘bij zorgverlening’.

Zo bevat de website korte filmpjes waarin ambulanceprofessionals tips en adviezen geven. In het weblog vertellen zij hoe ze te werk gaan en wat bijzondere momenten in hun werk zijn. Alles met het doel mensen meer te leren over ambulancezorg, zodat er meer begrip komt en verwachtingen realistisch blijven.

Start landelijke campagne