'De mensen van de ambulance' in de hoofdrol

woensdag 12 maart 2014

Ambulancezorg Nederland heeft korte filmpjes ontwikkeld waarin enthousiaste ambulanceprofessionals vertellen over het eigen werk. Aan de films werkten twee verpleegkundigen en een chauffeur van onze RAV mee. Aan het woord zijn ambulanceverpleegkundigen , ambulancechauffeurs , zorgambulanceverpleegkundigen en zorgambulancechauffeurs . De films geven een realistisch beeld van het werk op de (zorg)ambulance en de meldkamer ambulancezorg.

De films zijn gemaakt om potentiële werknemers te informeren over de verschillende functies binnen de ambulancesector. Ambulancezorg is een onmisbare schakel in de zorgketen. Ambulanceprofessionals verlenen hoogwaardige zorg aan patiënten die al dan niet in levensgevaar zijn. Zorg die levens kan redden. Een ambulance-eenheid bestaat uit een ambulanceverpleegkundige en een ambulancechauffeur. Vanuit de meldkamer geeft de centralist ambulancezorg hen aanwijzingen over de locatie en vertelt hen over de situatie van de patiënt.

In het vak van zorgambulanceverpleegkundigen en -chauffeurs staat het vervoerscomfort, de veiligheid en algehele begeleiding van patiënten en familie centraal. De Zorgambulance wordt ingezet bij vervoer van patiënten die geen acute medische en/of verpleegkundige behandeling of toezicht nodig hebben.

Meer informatie

Meer informatie over werken in de ambulancezorg vindt u op deze website.  Op www.werkenindeambulancezorg.nl staat ook veel informatie over de benodigde opleidingen, ambulanceorganisaties en vacatures in de hele ambulancesector.