Ambulancepost Uden officieel geopend

maandag 29 februari 2016 AmbulanceWagenpark

Op donderdag 18 februari was het eindelijk zover: de officiële opening van de nieuwe ambulancepost in Uden. De aanmeldingen kwamen de weken ervoor gestaag binnen. Uiteindelijk gaven ruim 100 collega’s, oud-collega’s, ketenpartners en buurtbewoners aan graag aanwezig te willen zijn bij de opening.

De ambulancepost lag er die dag prachtig bij, er was hard gewerkt om alles spic en span te krijgen en de garage om te bouwen tot een heuse feestzaal. Ook het weer werkte zeker ook mee, ondanks de vele regen eerder die week.

Om 15.00 uur opende Gos de Vries, directeur zorg bij de RAV, de feestelijkheden met een leuk verhaal over de gemeente Uden als het centrum van de wereld. Want wie kent niet UDA (Uden Airport) en de MBUL-spoorlijn (Moskou-Berlijn-Uden-Londen)?! Er werd hartelijk gelachen om zijn ludieke verhaal. Maar ook hij benadrukte de veelzijdigheid van de post; per slot van rekening is er veel ruimte voor het volgen van scholingen en high-tech simulatieonderwijs. Daarna vertelde wethouder Vonk van de gemeente Uden over het belang van de ambulancepost voor de gemeente. Men is er trots op dat zo’n moderne post is gebouwd in de regio, en dit geeft de inwoners zeker een gevoel van veiligheid. Algemeen directeur Ger Jacobs tenslotte nam uitgebreid de tijd om alle betrokkenen bij de bouw te bedanken. Want er is door veel mensen, ook binnen de RAV, heel hard gewerkt om zo’n moderne post te bedenken en te bouwen.

Daarna was het tijd voor de officiële openingshandeling met de vertoning van een ludieke film die de oude en de nieuwe post met elkaar verbindt en ook de markante punten in Uden benadrukt. Aan het eind van de film, gedeeltelijk gefilmd met een drone, komt de ambulance aanrijden. De film ging daarna live over naar dezelfde ambulance die daadwerkelijk kwam aanrijden met ambulanceteam Ralph en John aan boord. Zij overhandigden de directeur een koffer met daarin lint en scharen. Ger Jacobs en wethouder Vonk knipten vervolgens, samen met afgevaardigden van huisartsen, Bernhoven en buurtvereniging, gezamenlijk het lint door.

De aanwezigen konden daarna het pand bekijken en genieten van verschillende demonstraties. En natuurlijk was ook gezorgd voor de inwendige mens. Het was al met al een zeer geslaagde opening.

Meer weten over de nieuwe ambulancepost?

De foto’s van de opening staan online.
Ook besteedden diverse media zoals Brabants Dagblad en Udens Weekblad aandacht aan de opening. De website Ambulanceblog.nl publiceerde een artikel over de totstandkoming van de post.