Ambulancedienst lanceert gratis 1-1-2-hulpverleningsapp

maandag 27 mei 2013

Ambulancedienst lanceert gratis 1-1-2-hulpverleningsapp

app schermafbeelding huisartsenpost Wie met spoed medische hulp of een ambulance nodig heeft, belt daarvoor het nationale noodnummer 1-1-2. Mensen met een mobiele telefoon kunnen voortaan ook 1-1-2 bellen met een speciale applicatie (‘app’).

Deze app is ontwikkeld door de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Brabant Midden-West-Noord. Het voordeel is dat de app door middel van GPS de exacte locatie bepaalt waarvandaan gebeld wordt. Dit is met name handig als de beller zich op dat moment in een voor hem of haar onbekende omgeving bevindt. In noodsituaties, waarin elke seconde telt, scheelt dit kostbare tijd.

Als de beller geen ambulance nodig heeft maar op zoek is naar een huisartsenpost, biedt de app ook uitkomst. De app bepaalt namelijk de dichtstbijzijnde huisartsenpost in Brabant. Daarnaast bevat de App veel informatie over bellen naar 1-1-2, onze meldkamers en ambulancevervoer.

App nu te downloaden

De 1-1-2-hulpverleningsapp van de RAV is gratis te downloaden voor iPhone in de Appstore en voor Androidtoestellen via Google Play. Bekijk en download de app!

Meer informatie over de RAV

Het motto van de RAV Brabant Midden-West-Noord is: ‘acute zorg op tijd ter plaatse’. Wij zijn dan ook voortdurend bezig om de kwaliteit van onze dienstverlening te optimaliseren. De app is hier een voorbeeld van. Ook maakten wij onlangs twee films over het werk van de ambulancedienst. En wist u dat u de RAV kunt volgen op Twitter: @ravbrabantmwn. 
 

 

Download de App

app store button

app google play button

app startpagina rav klein