De selectieprocedure

De selectieprocedure

Spreekt jouw sollicitatie ons aan? Lijk jij dé perfecte kandidaat voor onze opleiding te zijn? Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek. Het afleggen van een praktisch assessment hoort ook bij de procedure. Hoe de totale sollicitatieprocedure verloopt, leggen we graag aan je uit.

De sollicitatiegesprekken

Je hebt gesprekken met:  
  • De selectiecommissie, waarbij leden van het management aanwezig zijn.
  • De adviescommissie bestaande uit toekomstige collega’s van het team waarin je komt te werken. 
Tijdens deze gesprekken proberen de sollicitatiecommissies een goed beeld van jou te krijgen en van je drijfveren om als ambulanceverpleegkundige bij onze RAV aan de slag te gaan. 

De stage

Als de uitslag van het sollicitatiegesprek positief is, loop je twee dagen stage. Je rijdt dan mee met een ambulanceteam. Zo krijg je een goed beeld van het werk als ambulanceverpleegkundige.

Het assessment

Als de stagedagen goed zijn bevallen, ga je door naar de volgende stap in de sollicitatieprocedure: het assessment. Een assessment is een psychologisch onderzoek waarbij hulpmiddelen zoals tests, vragenlijsten, interviews en rollenspellen worden gebruikt om er achter te komen of je geschikt bent voor de functie van ambulanceverpleegkundige. Het assessment wordt afgenomen binnen de RAV en bestaat uit vier korte praktijksituaties, waarin we vooral kijken naar je competenties.

De medische keuring

Tijdens de medische aanstellingskeuring worden fysieke aspecten getest die belangrijk zijn om het werk van een ambulanceverpleegkundige gezond en veilig te kunnen uitvoeren. Dit gebeurt via verschillende testen en het invullen van een vragenlijst. Een externe partij die hierin gespecialiseerd is, voert de keuring uit.

Na de sollicitatieprocedure

Nu wordt het spannend! Heb je alle onderdelen goed afgerond? Dan volgt er nog een afsluitend arbeidsvoorwaardengesprek en mogen we je feliciteren. We verwelkomen je graag als nieuwe collega! Want vanaf dag 1 van je opleiding ben je bij ons in dienst.

Wil je met ons mee op reis? Meld je aan!

Aanmelden voor de opleiding kan heel makkelijk. Klik op de link, vul je gegevens in en upload je motivatiebrief en curriculum vitae (cv). Heb je vragen, dan kun je altijd telefonisch contact met ons opnemen via 085-044 22 00.