1. Home
  2.  » 
  3. Hoe we werken
  4.  » Van 112 tot 1-ste Hulp

Van 112 tot 1-ste Hulp

Je belt 112 en geeft als eerste door waar je bent en dat je een ambulance nodig hebt. Blijf aan de telefoon, terwijl je doorverbonden wordt naar de ambulancemeldkamer in je regio. Dit duurt een paar seconden.

De ambulancemeldkamer stelt je een paar vragen. Over het adres van het noodgeval, je telefoonnummer (om je terug te kunnen bellen als de verbinding verbreekt), en wat er gebeurd is. Sommige meldkamers kunnen je mobieltje gebruiken om precies te weten waar je bent. Je krijgt dan een sms-je van de meldkamer met een link om toestemming te geven.

112, huisarts of huisartsenpost

Meestal weet je wel of je een ambulance nodig hebt of dat je gewoon naar de huisarts of, in het weekeinde of ’s avonds, huisartsenpost kunt. Bij twijfel kun je het beste toch 112 bellen, zij praten je er wel doorheen.

Als 112 onbereikbaar is

Het zal bijna nooit gebeuren. Maar als je 112 niet kunt bereiken kun je het volgende doen: (1) blijven proberen, misschien via een andere telefoon; een mobiele of juist een vaste lijn. (2) ga naar de dichtstbijzijnde huisartsenpost of spoedeisende hulp van het ziekenhuis.

Team Ambulance

Nog meer weten over de ambulance? Dat kan!

Wil je nog meer informatie ontvangen over de ambulance, klik dan op de onderstaande knop en vul het contact formulier in. Wij sturen je dan de informatie toe.