1.  » 
  2. Nieuws
  3.  » 112-centralist

Succesvolle werving 112-centralist

Onlangs is de website 112centralistambulancezorg.nl live gegaan en daarmee is het startsein gegeven voor de werving van nieuwe collega’s op de meldkamer.

In totaal hebben er ruim 120 mensen gereageerd op de vacature van 112-centralist, verspreid over de verschillende deelnemende meldkamers. Zo’n 35 kandidaten zijn uitgenodigd voor een gesprek en binnenkort starten er waarschijnlijk zo’n 15 toekomstige collega’s met hun opleiding. Een mooie bijkomstigheid is het feit dat er ook meerdere verpleegkundigen hebben gesolliciteerd die opgeleid gaan worden tot verpleegkundig centralist.

Yvonne den Ouden, teammanager Meldkamer Ambulancezorg Bergen op Zoom laat enthousiast weten:

“De hoeveelheid reacties laat zien dat het een gewild beroep is. Door de nieuwe functie is het voor meer mensen mogelijk om centralist op de meldkamer te zijn en dat is zowel voor de nieuwe centralisten als voor de huidige centralisten fijn. De werkdruk kan op deze manier verlaagd worden en uiteindelijk komt dit de zorg ten goede”, 

Vervolgstappen                                                

Vanaf oktober worden de nieuwe collega’s opgeleid en ingewerkt op de diverse meldkamers. Uiteindelijk met het doel om de werkdruk onder de huidige collega’s te verminderen.